Kaset Disko;
Müzik Kasetleri Dinletisi
Müzik kaseti çalınırken, dansa davet eden ve müzisyenler sanki orada, o anda çalıyorlar duygusu ile çok iyi hissedeceğiz. Kaset dinletisinde sanatçıların zevklerini bütünüyle duyup, zevkle seçilmiş albümlerine yükselip dans edeceğiz. Hi-Fi müzik kasetleri, Panasonic walkman kasetçalarlar, Mackie analog bir ses mikseri ve iki Klipsch hoparlör ile yola çıkacağımız bu müzik ziyafetine sizleri de bekliyoruz.
#Afro-pop, Jazz, Acid Jazz, Hip Hop, Trip-hop, Dub, Reggae, Klasik Müzik, French Pop, Türk Sanat Müziği, Türkçe Pop, 90’lar, 80’ler, 70’ler…
High Fidelity (Hi-Fi veya HiFi)
Türkçesi yüksek sadakat olarak çevrilebilir, müzisyenler tarafından çalınan müziğin, o an ortaya çıkan sesin, renk, ton ve tınısına sadık olabilecek kalitede bir sistem ve mecra ile kaydedilmesi ve kaydedilmiş sesin bu mecrayı çalan bir sistem ile yüksek kalitede yeniden üretilmesidir.
Müzik Kaseti
Ses kaydı ve oynatımı için analog bir manyetik bant kayıt formatıdır. Lou Ottens ve ekibi tarafından Hollandalı Philips şirketinde icat edilmiş ve Ağustos 1963’te piyasaya sürülmüştür. 1971 yılında teknolojik yenilikler ile yüksek kaliteli Hi-Fi kasetler ve kaset çalarlar dönemi başlamıştır.
Manyetik Bant
Kasetçalar üretimi ve müzik piyasasında kaset satışları 2010 yılından itibaren gerilemiş ve durmuştur. Manyetik bant, 10 – 20 yıl sonra bozulmaya başladığından ve bazı uzmanlar ömrünün en fazla 30 yıl olduğunu tahmin ettiğinden, uzun süreli arşiv depolama için ideal bir ortam değildir. Ancak benim deneyimimde 50 yıllık iyi korunmuş kasetler bile halen iyi ses verebilmektedir.
Moleküler Sadakat
Kasetteki manyetik banda kayıt sırasında, bant sabit bir hızda çalışır. Yazma kafası bandı sinyalle orantılı bir akımla manyetize eder. Manyetik bant boyunca bir mıknatıslanma dağılımı elde edilir. Son olarak, mıknatıslanma dağılımı okunarak orijinal sinyal yeniden üretilebilir. Manyetik bant tipik olarak manyetik parçacıkların (yaklaşık 0,5 mikrometre boyutunda) polyester film bant üzerine plastik bir bağlayıcı içine gömülmesiyle yapılır. Bunlardan en yaygın kullanılanı ferrik oksittir, ancak krom dioksit, kobalt ve daha sonra saf metal parçacıkları da kullanılmıştır.